Szegedi Tudományegyetem TESZT

Szegedi Tudományegyetem TESZT
Belépés
Tartomány
Diákhitel 2 bejelentő

Kitöltés megkezdése

Az űrlap kitöltésének megkezdéséhez mindenekelőtt a Modulo 2 rendszerbe történő bejelentkezés szükséges (https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo2/), ezt követően a kezdőoldalon a „Beadás” menüpontot választva a megjelenő virtuális iroda listán a „HSZI” elnevezésű csempe alatt található a „Diákhitel 2 bejelentő” űrlap. A „Kitöltés” gombra kattintva megjelenik a kitöltendő nyomtatvány, amelynek, néhány mezője automatikusan kitöltődik. Az űrlapot azon hallgatók adhatják be, akiknek van önköltség típusú kivetése, azaz a hallgató képzése önköltséges és az Egységes Tanulmányi Rendszerben van kivetése rögzítve (lásd: ETR naptár [http://web5.etr.u-szeged.hu/naptar/Default.aspx], „Kivetések rögzítése az ETR-ben” tevékenység).

Személyes adatok

A hallgató számára a blokkban szereplő valamennyi mező kitöltése kötelező. Az elérhetőségi adatok gyorsabb megadását az Egységes Tanulmányi Rendszerből töltődő opciók segítik, választás után az adatok szabadon szerkeszthetők, ugyanakkor az ETR-ben nem módosulnak.

Tanulmányi adatok

A blokkban a hallgató számára kizárólag a szak kiválasztása kötelező.


DH2 bejelentés

A kiegyenlítendő kivetések alatt található az önköltség típusú kivetések listája. A szerződés száma egy 8 karakter hosszúságú, 7-essel kezdődő számsor. Amennyiben a hallgató már korábban bejelentette diákhitel-igényét, abban az esetben a szerződés száma automatikusan megjelenik. A hallgatónak „Szerződésben szereplő hitel összege” mezőben kell megadnia a szerződésén szereplő hitelösszeget. Ha ezen összeg nem fedezi az kivetéseket, akkor a Modulo 2 rendszer jelzi a szerződés módosításának szükségességét. Az „ETR-ben elérhető” mező mellett megjelenik egy pipa, amennyiben a hallgató bemutatta a szerződését és az ETR-be bekerült a szerződésszám is.

Beadás

Beadást követő naptól kezdve a szerződést be lehet már mutatni a Hallgatói Szolgáltató Irodában. Ezt a hallgatónak kötelező megtennie, hiszen csak így lehet aktív az aktuális féléve.

Az űrlap a következő állapotokon mehet keresztül:

Ø          Beadva: olyan dokumentum, amit már beadtak, de még nem nyitotta meg kollégiumi ügyintéző

Ø             Diákhitel szerződés bemutatásra vár: a hallgató még nem mutatta be a szerződést a HSZI-ben

Ø             DH2 lezárt: a hallgató bemutatta a szerződést, az ETR-be bekerült a szerződésszám

Ø             Javítás: a dokumentumot javításra visszaküldték a hallgatóhoz

Ø             DH2 nem mutatta be: a be nem mutatott szerződéseket egyidejűleg lezárják a félév végén, ekkor kerül a dokumentum ebbe az állapotba

Állandó diákigazolvány igénylés Ez is egy tájékoztató
Több formázás
Is tartalmaz
hogy lássuk
Mit is tud ez
az ablak
ezen kívül
több sorba
is írtam, hogy
fel lehessen
mérni az
ablak pontos
méreteit

ez
itt
Nyomtató festék és toner beszerzés v.0.2
Az űrlap a Beadási helyek között található GMF virtuális irodában található. A kitöltésére a szervezeti egységek megbízott, előzetesen regisztrált felhasználói jogosultak. A regisztrációnak tartalmaznia kell:
  • Megbízott nevét
  • Felhasználónevét, amivel a Modulohoz hozzáfér
  • Szervezeti egységet, aminek a nevében kellékanyagot rendelhet
  • Témaszámot, aminek terhére a kellékanyagot rendelhet
Az űrlapon először a megrendelés adatait kell megadni. Ha korábban rendelt már az űrlap segítségével, akkor úgynevezett megrendelős sablont is tud választani, a megrendelés adatit automatikusan feltölti.
A Megrendelés blokkban először a beszállítót kell kiválasztani. A beszállító egyben meghatározza a keretszerződést és a választható kellékanyagok típusát is (eredeti, utángyártott, biotoner).
A beszállító kiválasztása megjelennek a beszállító adatai és a Kellékanyag típusalegördülő mező listája feltöltődik a beszállítónál elérhető kellékanyagok (a feltüntetett ár nettóban értendő). Egy tétel megrendeléséhez a kellékanyag típusának kiválasztása után be kell írni, hogy mennyi darabot kíván rendelni belőle egy adott nyomtatóhoz, valamint meg kell adni a nyomtató leltári számát vagy eszközazonosítóját is. Amennyiben elérhető a nyomtató aktuális számláló állását is rögzíteni kell.
További tételeket a blokk alján található + gombbal lehet a megrendeléshez adni.
Fontos, hogy amennyiben egy típusú kellékanyagot több nyomtatóban is felhasználnak, azokat nyomtatónként külön tételként kell rögzíteni!
Az Összesítés gomb megnyomásával a Modulo kiszámolja a rendelés nettó és bruttó árát, de ezután az összeállítás még szabadon módosítható.
Az Összeállítás véglegesítése gombbal lehet zárolni a megrendelés adatait. Ezután a tételek már nem módosíthatóak, de az űrlapot még nem látják az ügyintézők.
A Megrendelőlap nyomtatása gombbal lehet kinyomtatni a megrendelőlapot, melyet a megadott témaszám kötelezettség vállalójának és ellenjegyzőjének is el kell látnia aláírásával. A megrendelőlap kinyomtatása nélkül az űrlap nem beadható, és az aláírások hiányában nem teljesíthető a megrendelés.
A Megrendelés gombbal lehet beadni az igénylőlapot, melyet azután a feldolgozó ügyintézők is elérhetnek.

A megrendelést először a Gazdasági Igazgatóság ellenőrzi, hogy a megrendelés ellenértéke rendelkezésre áll-e a megadott témaszámon. Amennyiben az összeg elérhető az ügyintéző egy kötelezettség vállalást hoz létre az összegre és az űrlapot aLogisztikai Beszerzési Irodának továbbítja. Az összeg hiányában a megrendelést leutasítja.

A Logisztikai Beszerzési Iroda ügyintézője meghatározott időközönként indítják el a megrendeléseket.

A termékek kiszállításakor egy Nyomtató festék és toner átvételi elismervény űrlapot kell csatolni, melyben rögzíteni kell a szállítólevélen szereplő kellékanyagokat, azok darabszámát.
Költségtérítés részletmódosítás kérvény
Az űrlapot az ÁJTK, ÁOK, BTK, FOK, GTK, GYTK, JGYPK, ETSZK, MK, MGK, TTIK és ZMK karok hallgatói tölthetik ki.

A Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói kérelmeinek elbírálási rendjét a Tanulmányi ügyrend 4. melléklete tartalmazza: http://www.pharm.u-szeged.hu/karunkrol/szabalyzatok-100528/gytk-tanulmanyi-ugyrend-140327?objectParentFolderId=12451

Természettudományi és Informatikai Kar hallgatóira vonatkozó szabályzat itt érhető el: http://www.sci.u-szeged.hu/kar/kari-szabalyzatok/koltsegteritesi-dij?objectParentFolderId=20215
Urlap tájék